Annons
Nyheter

Beijershamns naturreservat skall bli mer tillgängligt

Nyheter • Publicerad 4 juni 2007

BEIJERSHAMN

Vinterstormen Per satte grova spår i Beijershamns naturreservat. Nu har en 400 meter lång spång iordningställts för att öka tillgängligheten till reservatet. Men fortfarande återstår mycket arbete.

Annons

400 meter spång är i alla fall klar och ersätter en gammal utnött som förstördes i stormen.

– Vi bygger spångar av ek och förankrar blocken i marken så denna gång är kvalitén högre och förhoppningsvis kan detta vara med väderbeständigt, säger Leif Strand, arbetsledare på AME, Mörbylånga kommun.

Nu når även personer med rullstol och barnvagnar det södra fågeltornet i Beijershamns naturreservat. Ytterligare 1 000 meter spång är på gång och ska skapa en slinga mellan det södra fågeltornet och det andra lite längre norrut. Bland annat måste en bro repareras eller bytas ut.

INGEN DEADLINE

Arbetet i naturreservatet är ett samarbete mellan länsstyrelsen och Mörbylånga kommun. Mörbylånga kommun står för arbetskraften i form av arbetsmarknadsprojekt och länsstyrelsen för materialkostnader.

– Vi har egentligen ingen deadline och kan även göra andra uppdrag under tiden och personer kan få tid med jobbsökaraktiviteter, säger Anders Johansson, AME.

– Jag tycker att det är ett jättebra samarbete. Länsstyrelsen ser det som en viktig del i vårt uppdrag, dels att se till att alla människor får tillgång till naturen och dels att kunna bidra till att hjälpa människor in i arbete igen, säger Anna Lindberg vid länsstyrelsens naturvårdsförvaltning i Kalmar.

Sedan tidigare har Ottenby naturreservat och Halltorps hage utrustats med nya spångar och grindar. Planer finns också för Trollskogen och Horns kungsgård.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons