Annons
Nyheter

Bara två filer på Ölandsbron

Nyheter • Publicerad 23 oktober 2009

Vägverket har kontinuerligt följt trafiksituationen på Ölandsbron och de reaktioner som kommit från trafikanter. Samtidigt har man fått starka reaktioner från arbetarna angående arbetsmiljön.

- Vi har utifrån detta försökt hitta nya lösningar som så långt det är möjligt tar hänsyn till alla krav, säger Rolf Johansson, regionchef för Vägverket Region Sydöst.

Annons

– Många trafikanter har vittnat om att framkomligheten var bättre när endast ett körfält i vardera riktningen var öppet och hastigheten var högre. Tillsammans med våra experter har vi utvecklat detta förslag. Vi kommer med start på måndag 26/10 att förändra trafikanordningen så att kapaciteten till Öland höjs. Det blir ett körfält åt vartdera hållet men med bredare körfält och högre hastighet.Förändringen av körfälten innebär att vi ökar kapaciteten till Öland markant. Från 1300 fordon/tim till 1700 fordon/tim.Det blir två körfält med bredden 3,75 meter och två vägrenar med bredden 0,3 meter.Hastigheten blir 50 km/tim mot Öland när arbete pågår måndag till torsdag kl.06.00-18.00 och 70 km/tim övrig tid. Mot Kalmar är hastigheten 70km/tim.

Vägverket vill förtydliga att Arbetsmiljöverket har ställt krav på entreprenören att åtgärda de brister skyddsombudet ansett föreligga. Vägverket har inte kunnat gå entreprenören till mötes fullt ut då det skulle ha påverkat framkomligheten allt för negativt. Den lösning som nu etableras är man överens om.

 Nattlig avstängning

Arbeten på Ölandsbron pågår även under bron. Den 27/10 och 28/10 mellan kl 00.00-04.00 kommer det att råda begränsad framkomlighet på grund av lagerbyten. Avstängningar upp till en halvtimme kan förekomma under denna tid. Räddningsfordon kan passera.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons