Annons
Nyheter

Avslöjad efter skadegörelse i Borgholm

Nyheter • Publicerad 18 november 2011

BORGHOLM

En borgholmsbo i 40-årsåldern misstänks för flera fall av skadegörelse i centrala Borgholm.

Annons

– Han är identifierad och hörd, berättar polisman Thomas Lönnqvist.

Tidigt på torsdagen, runt fem-tiden på morgonen, fick polisens sambandscentral i Kalmar flera telefonsamtal från personer som sett en och samma sak.

– De hade observerat en person som sprang runt i centrala Borgholm och slog sönder saker; glödlampor som skruvats ur och slängts i backen, omkullvräkta cyklar och böjda skyltar, räknar polisman Thomas Lönnqvist upp som exempel.

HÖRD

En polispatrull från Kalmar skickades till Borgholm och tack vare säkra vittnesmål med tydligt signalement på den misstänke kunde polisen snabbt ringa in honom.

– Vid tillfället fanns inga gripandeskäl, men mannen är identifierad och hörd, om än kort, säger Thomas Lönnqvist.

Mannen är sedan några år tillbaka bosatt i centrala Borgholm och i 40-årsåldern.

– Han är så vitt jag vet inte dömd för någonting, men vi har ändå haft våra misstankar. Först nu kan vi vara på väg att få bevis mot honom.

ANDRA

Polisen håller samtidigt dörren öppen för att andra personer kan ligga bakom annan skadegörelse i Borgholm.

Annons

– Att den här personen skulle vara skyldig till allt som hänt i stan tror vi inte. Vi har vittnesuppgifter om barn och andra vuxna och klottret nere vid hamnen är typiskt barn, säger Thomas Lönnqvist.

– All skadegörelse som varit är den här personen inte skyldig till, men troligen till majoriteten av de mer underliga. Vi har full fokus på det här nu och håller på med insamling av uppgifter, fyller polischefen Olof Bråve i.

TONÅRINGAR

På torsdag förmiddag, vid niotiden, sågs tre tonåringar gå in på en uteplats i centrala Borgholm där de välte blomkrukor och en soffa. När fastighetsägaren, som var hemma, skrek åt dem försvann de springande från platsen.

Natten till fredagen, det mesta av skadegörelsen har skett nattetid, rapporteras dock som ”mycket lugn”.

Enligt uppgifter till Ölandsbladet är den hörde borgholmsbon även misstänkt för flera fall av skadegörelse i Glömminge-området den senaste tiden.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons