Nyheter

Även katter har ett hjärta att glädja på Alla hjärtans dag

Nyheter • Publicerad 13 februari 2006

FÄRJESTADEN

Målle och Sessan fick inte plats på Kattkommando Syd i Karlskrona. Nu letar de efter ett kärleksfullt hem på Öland.

– De här katterna har haft det väldigt svårt. Jag fick dem i början av december. Då gick de och gömde sig hela tiden. Nu har de så sakteliga börjat bli lite tryggare, berättar färjestadsbon Kerstin Björkman.

Målle är numera kelig och lugn, men Sessan är ännu något strykrädd och ryggar fortfarande undan.

– Hon har nog blivit slagen, tror Kerstin.

MILLA BLEV MÅLLE

Kissarna, som föddes i juni förra året, kom till Öland i december men bodde från början hos en äldre dam utanför Karlskrona. Damen fråntogs dock katterna eftersom hon inte klarade av att sköta dem. Uppenbarligen ägnade hon inte speciellt mycket tid åt sina husdjur.

– Tanten som hade Målle förut trodde det var en honkatt så hon kallade honom Milla.

Men även Sessan har fått ett nytt namn. Tidigare hette hon Camilla, berättar Kerstin, som hunnit bli riktigt fäst vid ”sina” missar.

– De är så fina och pigga och far fram som raketer när de leker. Men de klättrar inte i gardiner eller river på möbler, intygar hon.

”DE ÄR SÅ GULLIGA”

Två friska och välartade varelser med andra ord, som dessutom är rumsrena, id-märkta, kastrerade/steriliserade och vaccinerade (det sistnämnda så sent som förra månaden).

– Jag vill att de ska få komma till ett hem, där de får det bra. De är så gulliga. Jag skulle gärna behålla dem, men jag har redan en katt och kan inte ha tre.

I dag är Alla hjärtans dag, en dag för kärlek och omtanke, så varför inte öppna ditt hem för en katt som aldrig fått uppleva mänsklig värme?

FOTNOT: De hemlösa katterna har för närvarande fått en fristad hos Kerstin Björkman på Hantverkargatan 23 i Färjestaden, dit intresserade ombedes höra av sig.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.