Annons
Nyheter

Åtta månaders fängelse för spritförsäljare

Nyheter • Publicerad 31 mars 2007

SÖDRA ÖLAND

Hovrätten fastställer straffet på åtta månaders fängelse för den 30-åring från södra Öland som olovligen sålt stora mängder importerad sprit.

Annons

Den första inköpsresan till utlandet skedde i maj 2005. En 26-åring från Kalmar och 30-åringen från södra Öland ansågs drivande i verksamheten och dömdes av tingsrätten till åtta månaders fängelse vardera för grov olovlig försäljning av alkoholdrycker.

Tingsrätten ansåg vidare att någon annan påföljd än fängelse inte kunde komma i fråga.

30-åringen överklagade domen till hovrätten, men hovrätten går på samma linje som tingsrätten och fastställer domen på åtta månaders fängelse.

SKÄRPT LAGSTIFTNING

Hovrätten anmärker att huvuddelen av den brottslighet som 30-åringen ägnat sig åt skett efter den 1 juli 2005 då straffskalan för brott mot olovlig alkoholförsäljning skärptes.

30-åringen hade hoppats att hovrätten skulle bedöma den olovliga alkoholförsäljningen som brott av normalgraden och att påföljden skulle stannat på villkorlig dom med samhällstjänst eller skyddstillsyn, alternativt nedsatt fängelsestraff. Men hovrätten valde alltså den grova linjen. Åtta månaders fängelse för 30-åringen, samt att han också skall betala 25 000 kronor för förverkat värde av alkoholdrycker som varit föremål för försäljning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons