Nyheter

Åtta års fängelse för knivöverfall

Nyheter • Publicerad 13 november 2009

ÖLAND

Den 63-årige mannen döms till åtta års fängelse för att ha försökt ta livet av sin före detta sambo, och för att ha knivskurit kvinnans dotter.

Händelsen inträffade i början av oktober, då kvinnan besökte mannen för att hämta den hund som de hade gemensam vårdnad om. Kvinnans dotter var med.

När de båda kvinnorna var på väg att lämna gården drog mannen kniv och högg kvinnan i bland annat halsen och armhålan. När dottern försökte komma till undsättning gjorde mannen även ett utfall mot henne, vilket resulterade i att hon träffades av ett hugg i handen.

Mannen döms för försök till mord, grov misshandel och olaga hot. Förutom fängelsestraffet ska 63-åringen betala drygt 120 000  kronor i skadestånd till kvinnan och drygt 50 000 kronor till kvinnans dotter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.