Annons
Nyheter

Återvinningsstationen ska tömmas oftare

Nyheter • Publicerad 13 oktober 2009

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) ökar tömningen av återvinningsstationen i Borgholm från en till två dagar i veckan. Tömningarna ökas även vid återvinningsstationerna i Färjestaden.

Ölandsbladet skrev nyligen om problemet med överfyllda återvinningscontainrar i Borgholm.

Annons

Nu ska bli bättring.

FTI avser att ta kontakt med kommunen för att undersöka om en ytterligare återvinningsstation kan öppnas i Borgholm. Den skulle avlasta den nuvarande stationen och möjliggöra en bättre tömningslogistik och bättre utnyttjade av tömningsfordonen.

– Beslutet om ökade tömningar fattades redan i början av veckan när vår entreprenör försåg oss med bilder från stationen. Vi svarade då Beab att vi var beredda att hitta en lösning. Däremot ger förändringen vissa problem ur logistiksynpunkt och för att lindra detta vill vi ha en avlastande station i Borgholm. Då kan vi samla in så mycket som möjligt med så liten transportinsats som möjligt och nå en lägre miljöbelastning, säger Rui Rhodes vid Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

– En orsak till överfyllnadsproblemen kan vara att verksamheter otillåtet utnyttjar stationerna för sina förpackningar. Återvinningssystemet är dimensionerat för hushållens behov och företag ska anlita egna entreprenörer eller utnyttja återvinningscentralen i Kalleguta för att bli av med sina tomma förpackningar. Tyvärr respekteras inte alltid detta och följden kan bli att hushållen inte får plats med sina förpackningar. Skyltar som tydligt visar att stationen enbart är till för förpackningar och tidningar från hushåll kommer att sättas upp.

- Det är också bra om de som upptäcker överfyllnad ringer vår kundtjänst på tel 0200-88 03 11. Då kan vi snabbt göra extratömningar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons