Annons
Nyheter

Åtalas för vållande till annans död efter dödsolycka med mc

Nyheter • Publicerad 5 mars 2007

KÖPINGSVIK

23-åringen svängde vänster trots spärrlinje och förbudsskylt. En 51-åring motorcyklist i motsatt körriktning körde rakt in i 23-åringens bil och avled. Nu åtalas bilisten för vårdslöshet och vållande till annans död.

Annons

Det var på väg 136 den 5 juli vid 16.57 som olyckan mellan Borgholm och Köpingsvik ägde rum. 23-åringen från Kalmar körde i riktning mot Köpingsvik när han fick se en kamrat parkerad vid en bussfick på motsatt sida vägen. Enligt 23-åringen ska han ha saktat farten, blinkat vänster och sedan svängt. Trafiken i motsatt färdriktning uppskattade han vara 200 meter längre bort. Men det gick inte som 23-åringen tänkt.

En 51-årig stockholmare på väg söderut körde rakt in i sidan på 23-åringens svängande bil. 51-åringen avled direkt. I polisens förundersökning framträder vittnen som ger vid handen att både 23-åringen och 51-åringen verkar ha haft bråttom.

”VANSINNESKÖRNING”

En kvinna beskriver hur 23-åringen närmast trängt sig före henne in i rondellen vid norra infarten i Borgholm. ”Såna får man se upp för”, kom hon ihåg att hon sa till sin åtta-åriga dotter. Enligt det kvinnliga vittnet har 23-åringen varken bromsat eller saktat in, innan han svängde vänster. Hon säger sig heller inte sett några bromsljus eller någon blinkers. Möjligtvis kan den unge mannen blinkat i samband med rattrörelsen till vänster. Ett annat vittne säger sig säker på att 23-åringen blinkat vänster.

Flera vittnen beskriver att den 51-årige motorcyklisten vansinneskört i riktning mot Borgholm. En trafikant berättar att motorcyklisten kört om en fordonskö trots flera mötande och att de mötande räddat situationen genom att hålla sig långt till höger. En annan bilförare berättar hur de blivit omkörda av motorcyklisten i en kurva utan sikt, väldigt nära. Efter kurvan kom raksträckan där bilföraren såg den mötande bilen som svängde över vägen, samtidigt som motorcyklisten kom i hög fart. Samme bilförare bedömer också att motorcyklisten ökat farten utkommen på raksträckan.

– Tror inte att mc-föraren hann bromsa, säger vittnet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons