Nyheter

Åtalas för misshandel av sin sexåring: ”Hon måste lära sig”

Nyheter • Publicerad 12 november 2007

BORGHOLM

Den sexåriga dottern hade svårt att sova. Då gav pappan henne ett rejält slag på armen. Nu är han åtalad för misshandel.

Familjen bodde i en tillfällig bostad i Borgholm. Händelsen inträffade i slutet av maj. Föräldrarna och flickan lade sig för att sova i samma säng. Mamman låg mitt emellan pappan och flickan, som inte kunde somna och därför fick se på TV.

ÖPPEN HAND

Enligt mamman var mannen berusad vid tillfället. Han tyckte att dottern kunde stänga av TV:n men detta ville inte flickan. Hon sade istället åt sin pappa att vara tyst, varpå han riktade ett slag med öppen hand mot flickans arm.

I förhör har mamman berättat att hon genast reste sig upp och försökte tala mannen tillrätta. Han ska då ha försvarat sig med att flickan måste lära sig för att hon inte ska slå honom när hon blir stor. Mamman såg dock sin dotters rädda min och bestämde sig för att ringa polisen. På grund av slaget ådrog sig flickan smärta och blåmärke. Mannen är åtalad för misshandel men nekar till brott.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.