Nyheter

Åtalade för grovt rånförsök

Nyheter • Publicerad 1 oktober 2010

 

BORGHOLM

De två män som misstänks för det grova rånförsöket mot en butiksägare i Borgholm i slutet av juli åtalades på fredagen.

Det väpnade rånförsöket rubriceras som försök till grovt rån.

Åklagare Johan Henningsson pekar på särskild råhet och hänsynslöshet då de två misstänkta 24-åringarna hotat butiksägaren med skarpladdat vapen och misshandlat honom innan de flydde från brottsplatsen, på innergården till före detta Solkatten.

Flykten till fots gick till hamnpiren vid Kapelludden dit polisen med vittnens hjälp snabbt kunde spåra upp dem.

Båda nekar till brott. Trots att det finns teknisk bevisning mot 24-åringarna har de inte gjort några medgivanden. En av dem säger sig inte ha några minnen av att ha varit i Borgholm på grund av att hans huvud ”kvaddat”.

Männen är från Kalmar och sedan tidigare kända namn för polisen.

Polisen misstänker att 24-åringarna efter rånförsöket bytte kläder. Dessa hittades i en väska där polisen säkrat fingeravtryck från en av de åtalade.

24-åringarna anhölls dagen för brottet, den 20 juli, för att häktas dagen efter. Rättegången hålls snart i Kalmar tingsrätt, vid fällande dom riskerar de ett kännbart fängelsestraff.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.