Nyheter

Arrendefritt för restaurangbygge

Nyheter • Publicerad 10 juli 2012

BORGHOLM

Noll kronor i arrende under tretton år, därefter 50 000 kronor per år med indexuppräkning.

Hanssons Krog II, det planerade restaurangbygget i Societetsparken i Borgholm, är nära arrendeavtal.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har tittat på ärendet för att på eget bevåg överlämna det sista ordet till kommunstyrelsen.

Förslag till beslut är att markområdet på 1 000 kvadratmeter arrenderas ut för noll kronor från och med 1 juni 2012 till och med den sista december 2025. Från och med 2006 är arrendet 50 000 kronor per år med indexuppräkning.

Noll kronor i arrendeavgift under tretton år motiveras med att det ska ses som ersättning ”för nybyggnad av offentliga toaletter som tillfaller kommunen efter avtalstidens utgång”.

I avtalet sägs att arrendatorn förbinder sig att årligen ha öppet från 1 maj till och med 30 september.

– Dock är avsikten att restaurangen ska vara öppen året runt, sägs det vidare.

Samtidigt sänks arrendet för C/O Golf och Glass AB till 10 000 kronor per år, även det under tretton år. Villkoret är att arrendatorn under arrendeperioden genomföra investeringar i golfbaneanläggningen för minst 800 000 kronor med en första kontrollstation 2014. Genomförs inte investeringar för minst 200 000 kronor till 2014 har kommunen rätt att höja arrendet till dagens nivå, 80 000 kronor.

Kommunstyrelsen ska säga sitt om saken vid ett extrainsatt sammanträde i mitten av augusti.

MICHAEL STÅHL

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.