Annons
Nyheter

Årets bästa dag för bordshockeyälskare

Nyheter • Publicerad 22 februari 2007

BORGHOLM

Bästa dagen på sportlovet. Som vanligt hög intensitet och täta matcher. Allt var som vanligt när IFK Borgholm i veckan arrangerade bordshockeyturnering för sjunde året i rad.

Annons

24 barn och ungdomar och sju vuxna spelade bordshockey så att det stod härliga till i IFK Borgholms klubblokal. Lite färre spelare i år, men desto mer publik som var där och hejade på.

– Vi är inte så många vuxna i år så vi spelar en serie där alla möter alla, berättade Per Andersson, som även är en av huvudarrangörerna till tävlingen.

Alla hjälpte till med att vara funktionärer när de inte själva hade match. Det spelades vid fem olika bord och varje bord måste ha varsin domare och tidtagare. De som hade spelat färdigt eller som var för unga för att deltaga, sysselsatte sig med att rita tavlor och vika flygplan.

TOG TITELN FÖR TREDJE ÅRET I RAD

Så var det då äntligen dags för finalspel. I semifinalerna möttes Andreas Johansson och Viktor Johansson respektive Joakim Addén och Felix Jotarv. Efter två spännande matcher stod det klart att årets final skulle gå mellan Viktor Johansson och Joakim Addén. Matcherna spelas 2x3 minuter, men finalen som är lite extra spelades 3x3 minuter.

Joakim Addén verkar vara oövervinnerlig. För tredje året i rad tog han hem bordshockeyturneringen, matchsiffrorna blev till slut 8-3. Vinnaren får sitt namn ingraverat i vandringspokalen och om man har vunnit tre år, får man behålla den. Det här var tredje året i rad som Joakim vann så nu får IFK Borgholm skaffa ett nytt pris till nästa år. Vi får se om Joakim får sätta sitt namn i nästa pokal också. I ungdomsklassen får man vara med tills man fyller 16 år. Joakim fyller 14 år i år, så han hinner inte få sitt namn tre gånger i det nya priset innan han blir 16 år.

– Kul att vinna tre år och få det här priset i alla fall, sa Joakim Addén.

– Sedan får han slåss mot oss andra stora grabbar och se hur det går där, sa Per Andersson och skrattade.

FOTNOT: På tredjeplats i ungdomsklassen kom Andreas Johansson. Herrklassen vanns av Henrik Krusell, Tommy Lindström kom tvåa och Jonas Olsson och Per Andersson delade tredjeplatsen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons