Annons
Nyheter

Arbetsskadad får ingen ersättning för sina besvär

Nyheter • Publicerad 4 juli 2007

BORGHOLM

En 61-årig man från Borgholm blir utan livränta enligt lagen om arbetsskadeförsäkring. Både Försäkringskassan och Länsrätten har beslutat att hans skador inte beror på arbetet.

Annons

Livränta betalas ut när en persons förmåga att skaffa sig inkomst genom arbete blivit nedsatt med minst en femtondel. Nedsättningen ska ha varat i minst ett år.

SAMBAND MED LOKALEN

Den 61-årige mannen har både ryggbesvär och överkänslighet i ögonen. Han har haft akuta diskbråck och bortdomningar i ett ben. Problemet med ögonen ska ha uppstått då arbetsplatsen han tidigare jobbade på inte var fuktsanerad. Sambandet med ögonsjukdomen och lokalen kan också stärkas med att andra personer drabbats av liknande symptom och att mannen blev fri från besvären då han flyttade till en annan lokal.

ORSAKEN EJ KLARLAGD

Men orsaken till den typ av besvär som mannen lider av är inte helt klarlagda. Det kan därför inte fastställas att besvären beror på lokalen. Inte heller ryggbesvären kan helt och hållet härledas till arbetsplatsen. Av dessa anledningar har Länsrätten i Kalmar län beslutat att arbetet orsakat mannens besvär och därmed blir det ingen livränt för honom.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons