Nyheter

Är kusten klar?

Nyheter • Publicerad 5 juli 2010

 

 

 

Byxelkrok

Många Enerumsbor blev nog överraskade när de vaknade på måndagsmorgonen. Precis utanför land stod en fisketrålare på grund.

 

Under söndagsnatten eller måndagsmorgonen gick en fisketrålare från Västervik på grund vid Enerum utanför Byxelkrok. Något som självklart överraskade många ortsbor när de vaknade.

– Min första tanke var att det här är inte sant. Först tyckte jag att det såg ut som en röd husvagn men det var en båt, säger en ortsbo och fortsätter:

– Jag får associationer till en känd kaffereklam med sloganen ”när du får oväntat besök“.

När Ölandsbladet ringde till kustbevakningen på måndagseftermiddagen var det fortfarande oklart om vad som hade hänt med båten och varför den hade hamnat där. Men de hade problem med bogseringsarbetet.

– De har försökt bogsera trålaren med en annan båt men den var inte tillräckligt stark. Just nu försöker de hitta en tillräckligt stark båt, sa Johanna Holmer från kustbevakningen på måndagseftermiddagen.

Ölandsbladet återkommer med mer exakta uppgifter.

Alexander Jensen

 

 

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.