Annons
Nyheter

Ännu ett fall av ”sol-och-vår”

Nyheter • Publicerad 13 november 2008

MELLERSTA ÖLAND

Den 40-åriga kvinnan åtalades för att ha sol-och-vårat en idrottsprofil på miljonbelopp. Tingsrätten friade kvinnan, men målet är överklagat till hovrätten. Samtidigt tar nu en ny man strid mot kvinnan och hoppas genom Kronofogden och tingsrätten få tillbaka de pengar han ”lånat” ut till öländskan.

Annons

Det handlar om en 50-årig man med postadress Ankarsrum. 20 oktober gav 50-åringen upp förhoppningen om att få tillbaka de sammanlagt 38 500 kronor som han säger sig ha lånat ut till den 40-åriga öländskan. Då tog han hjälp av Kronofogdemyndigheten i förhoppningen att kunna driva in sina pengar. Han har noterat 13 olika utbetalningsdatum. Det första lånet på 15 000 kronor betalades ut 20 april 2007. Därefter har utbetalningarna varit i storleksordningen 5 500 kronor ner till 500 kronor.

”DET ÄR GÅVOR”

Totalt uppgår lånesumman till 38 500 kronor och då har mannen räknat av en inbetalning som kvinnan gjort den 5 juni 2008 på 300 kronor. Den 40-åriga kvinna bestrider samtliga fordringar: ”Vissa belopp grundar sig på gåvor som sökande givit till svaranden under den tid som denne uppvaktade henne”, skriver kvinnan till kronofogden genom sitt juridiska ombud Sasa Srndovic, Stockholm.

Enligt kvinnan har uppvaktningen övergått till att mannen förföljt henne då hon meddelat att hon inte ville ha någon relation. ”Fordringarna kan således förklaras som ett sista försök att skapa ”kontakt” ifrån dennes sida”, skriver kvinnans juridiska ombud till Kronofogdemyndigheten. Eftersom parterna inte kunnat komma överens överlämnas nu ärendet på mannens begäran till tingsrätten för fortsatt handläggning.

ORD MOT ORD

Tingsrätten friade i april kvinnan från misstankarna om att ha blåst en idrottsprofil på 900 000 kronor och en Mercedes Benz värd 193 000. Rätten ansåg att det saknades bevisning för att kvinnan pressat mannen på pengar för att inte avslöja deras vänsterprassel för idrottsprofilens hustru.

Kvinnan hävdade att hon fått pengar och bil i gåva av sin älskare. Ord stod mot ord. Tingsrätten betonade i sin dom om att det för en fällande dom skall vara ställt utom allt rimligt tvivel att den åtalade begått en brottslighet. Domen är överklagad till hovrätten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons