Annons
Nyheter

Ännu en färjlös sommar

Nyheter • Publicerad 28 februari 2012

ÖLAND/GOTLAND

Nu står det klart att det inte blir någon färjetrafik mellan Öland och Gotland i sommar heller.

Annons

– Det handlar inte om ointresse hos bolaget, utan det är andra faktorer som spelar in, säger Per–Erling Evensen, marknadschef på Destination Gotland.

– En fortsatt färjetrafik har varit upp för diskussion och vi har också försökt att hitta ett lämpligt tonnage, vilket inte är lätt. Snabbfärjan Gotlandia I, som trafikerade linjen, är egentligen för stor och för övrigt är alla våra fyra fartyg upptagna med den ordinarie trafiken till Nynäshamn respektive Oskarshamn, säger Per–Erling Evensen.

– Ett breddat inlopp till hamnen hade ju förändrat saken och ett något långsammare fartyg hade också fungerat. Och så skulle vi helst haft möjlighet att köra flera turer.

Färjan Gotlandia höll en marschfart på 25 knop, mot maximalt 34, och överfarten tog 2,5 timmar. Så en halvtimme längre skulle inte ha någon större betydelse.

Men nu är det alltså bestämt att det inte blir någon trafik i år.

– Det är ett tufft beslut, vi tycker att öarna hör ihop och det är

inte viljan det är fel på, säger Per–Erling Evensen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons