Annons
Nyheter

Anne Wilks prisad

Nyheter • Publicerad 2 juli 2007

– Det är en väldig ära att få stå här, sade Anne Wilks när hon mottog Kalmar slott rotaryklubbs pris på 5 000 kronor. Pengarna är ett bidrag till Lettiska hjälpinsamlingens arbete med utsatta barn, där Anne Wilks är en av eldsjälarna.

Anne Wilks är helt inne i planeringen för höstens Skördefest och var oförberedd när hon kontaktades av Rotarys president Lars-Åke Einarsson.

Annons

– En förmiddag ringde telefonen och han sade ”Du har fått ett pris“. Jag höll på att ramla av stolen. Det är fantastiskt, säger Anne Wilks.

Kalmar slott rotaryklubb ger varje år bidrag till olika verksamheter, framför allt sådana som arbetar med utsatta människor. Lettiska hjälpinsamlingen på Sandby prästgård har drivit sin verksamhet sedan 1947. Vid det här laget har 100-tals barn tillbringat några sommarveckor i en helt annan miljö än de kommer ifrån, många har missbrukande föräldrar eller är hemlösa. I många år samarbetade Lettiska hjälpinsamlingen med Första kristna skolan i Riga men på senare tid har de också kontakt med ett diakonicenter på landsbygden. Varje sommar kommer 15–20 barn till Sandby prästgård.

– Vi försöker välja ut de som bäst behöver det, förklarar Anne Wilks.

Trots det stora antalet hjälpta barn säger hon lite blygt att det är ett litet arbete, men att det lilla också hjälper:

– Det här är en droppe i havet, men jag brukar säga att havet består av många droppar.

Och vinstpengarna kunde inte ha kommit mer lägligt. De 5 000 kronorna går direkt till att täcka kostnaden för sommarens barns flygresor.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons