Nyheter

Annas hjärta klappar för kommunanställda

Nyheter • Publicerad 30 december 2007

MÖRBYLÅNGA

Alla anställda vid Mörbylångas kommunkontor borde få samma julklapp nästa.

Det förslaget lägger Anna Hedh fram i en motion till kommunfullmäktige.

– Oavsett om man är tjänsteman på kommunkontoret eller renhållare ska alla anställda i Mörbylånga kommun få julklapp/uppskattning på lika villkor och för samma summa. Det ska inte göras någon skillnad, skriver Anna Hedh i sin motion.

Motionen har sitt ursprung i förvirringen i turerna kring socialförvaltningens julbord i december. Förvaltningen beslutade att dra in årets julbord, med hänvisning till en ansträngd ekonomi.

Borgholmskrögaren Ulf Olsson på Guntorps Herrgård grep emellertid tillfället och bjöd in den anställda vid Mörbylångas socialförvaltning till julbord och underhållning för endast hundra kronor per person.

– Detta gladde säkert personalen som fick en trevlig kväll, men det gav också lite smolk i bägaren eftersom det inte var arbetsgivaren själv som visade sin uppskattning, säger Anna Hedh.

Anna Hedh vill inte att detta ska behöva hända igen. Hon anser att Mörbylångas kommunstyrelse i börja av varje år ska avsätta en summa pengar för julklapp/uppskattning till de anställda vid kommunen så att det inte uppstår några problem i slutet av året om pengarna skulle vara slut inom någon förvaltning.

– Våra anställda behöver uppskattning för det fantastiska arbete de gör, tycker Anna Hedh.

PETER BOSTRÖM

peter.bostrom@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.