Annons
Nyheter

Anna Hedh från EU till riksdag

Nyheter • Publicerad 8 juni 2013

MÖRBYLÅNGA

Mörbylångas egen EU-parlamentariker Anna Hedh (S) kandiderar till att bli ordförande för S-kvinnor. Får hon uppdraget så måste hon lämna EU-parlamentet.

Annons

– Jag har mycket att fundera över de närmaste veckorna, säger hon.

S-kvinnor är en sidoorganisation till Socialdemokraterna, precis som SSU och S-studenter. Organisationens uppgift är att driva på frågor som rör jämställdhet och jämlikhet.

– Det var vi som låg bakom bland annat delad föräldraledighet och barnomsorg på obekväm arbetstid. Helt enkelt mjukare och viktiga frågor som partiet inte kan ta helt själv.

OMVÄRDERA TANKAR

Ordföranden i S-kvinnor sitter också med i partiets verkställande utskott. Den närvaro som krävs av ordföranden går därför inte att kombinera med rollen som EU-parlamentariker.

– Däremot går det att kombinera posten med att vara riksdagsledamot. Så jag måste tänka på om jag vill kandidera till riksdagen istället för EU.

Anna Hedh har tidigare sagt att hon vill sitta en mandatperiod till i EU, eftersom det finns flera viktiga frågor hon jobbat med och vill följa upp.

– Men om jag får ett sådant här fantastiskt uppdrag som ordförande så är det klart att jag omvärderar mina tankar. Det vore roligt att komma hem och arbeta politiskt.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons