Nyheter

Anna är Årets Ölänning

Nyheter • Publicerad 4 juni 2010

BÖDA

– Det känns fantastiskt roligt, jag blev nästan lite chockad när jag fick beskedet.

– Det här hade jag aldrig väntat mig, säger Böda Sands vd Anna Barkevall som utsetts till Årets Ölänning 2010.

– Och jag blev även lite chockad när jag kom till Böda Sand på fredagsmorgonen. Personalen hade tapetserat dörrar med tidningsurklipp, rullat ut röda mattan och korkade upp champagne, säger en mycket glad Anna Barkevall.

Juryns motivering till utmärkelsen är denna:

” Årets Ölänning 2010 är Anna Barkevall, vd för Kronocamping Böda Sand. Hon är mitt uppe i en målmedveten och djärv satsning för att utveckla ett redan framgångsrikt familjeföretag.

Med starkt entreprenörskap och ett stort ölandshjärta är hon ett föredöme för alla unga som tror på en framtid på Öland. Anna Barkevall är en sann visionär som också har förmågan att förverkliga sina nyskapande idéer.”

– Jag tog över anläggningen 2005 och bodde då halva året i Stockholm. För två år sedan flyttade familjen till Öland och Kvarnstad, berättar Anna som på de här åren gjort stora investeringar och utvecklat Böda Sand på många olika sätt.

Härom året stod den stora poolen färdig. Därefter byggdes tre Kärleksnästen, enkla små stugor i sanddynerna, vilka i princip är fullbokade varje sommar.

Och i maj invigdes den stora strandrestaurangen ”Med havet intill”, mellan poolen och stranden. Och igår kom tio de första 23 stugägarna för att inta sina bostadsrätter i Böda Sands Strandby, en by som kommer att omfatta 58 hus inom två år.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.