Annons
Nyheter

Anmärkningar stänger två restauranger

Nyheter • Publicerad 29 oktober 2009

Restaurangerna Robinson Crusoe och Sjöstugan stängs av kommunen efter allvarliga brister i verksamheten.

– De får inte öppna innan allt är åtgärdat, förklarar miljö- och byggchefen Göran Borgö.

Annons

Båda restaurangerna har stängt för säsongen, men tillåts inte starta verksamheten innan de brister kommunens inspektörer slagit ner på är åtgärdade.

I det ena fallet, Robinson Crusoe i Borgholm, råder viss brådska.

– De ska ha julbord och måste visa att deras egenkontroll fungerar innan de får öppna. Och det ska de klara av, tror miljö- och byggchefen Göran Borgö och karakteriserar Sjöstugans problem som ”värre” än Robinsons. 

Den välkända sommarrestaurangen i Byxelkrok har enligt förvaltningens inspektionsrapporter mängder av allvarliga brister, i lokalerna, i underhållet och i rengöringen. Samtidigt sätts stora frågetecken för egenkontrollen.

– Killen som driver Sjöstugan lovade inför denna säsong att allt skulle åtgärdas, men det blev inte av, många brister finns kvar. Nu tuffar vi till oss och förbjuder dem att öppna innan bristerna är åtgärdade.

– Jag hoppas och tror att ambitionen finns där, Sjöstugan vill göra rätt, säger Göran Borgö.

Även Kronan i Köpingsvik har förbjudits att släppa ut livsmedel på marknaden.

–  Rent praktiskt kommer det att fungera så att Kronan och Sjöstugan inspekteras någon gång innan säsongen 2010 och är bristerna åtgärdade får de öppna igen efter nytt beslut av nämnden, är bristerna kvar är även förbudet mot att släppa ut livsmedel på marknaden kvar, säger miljö- och byggchefen Göran Borgö.

Miljö- och byggnadsnämndens beslut gällande Robinson Crusoe och Sjöstugan gäller omedelbart oavsett överklagan eller ej.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons