Annons
Nyheter

Anhöriga slår larm

Nyheter • Publicerad 15 februari 2013

BORGHOLM

Personalneddragningarna inom äldreomsorgen och demensvården i Borgholm oroar anhöriga.

Annons

– Vi är allvarligt bekymrade över hur det kommer att bli i framtiden.

Personalen på Åkerbohemmet har larmat, anhöriga har i omgångar varnat för brister i omsorgen av de gamla, facket Kommunal har haft kritiska synpunkter  - för att alltid få samma mantra till svar av de ytterst ansvariga, socialchefen Ewa Larsson och socialnämndens ordförande Eva Karlström (M):

- Borgholm har i jämförelse med andra kommuner höga kostnader för äldreomsorgen.

- Besparingarna ska inte drabba de gamla.

"KÄNNS SKÖNT”

Nu upprepas historien. 

I ett mejl  till socialchefen Ewa Larsson uttrycker en anhörig sin oro över situationen på demensboendet Ekbacka 5 där hennes mor finns och där det enligt mejlet ”dragits ner på personal”.

- Jag tycker att det är skrämmande. Jag funderar hur mycket tid som går bort från vården av mamma. För det kan ju vem som helst räkna ut vilka som blir lidande på detta: mamma, personalen och vi anhöriga. Vi vill ju att mamma ska känna trygghet och att det finns någon som har tid för henne.

- Som anhörig blir man ju så klart orolig över såna här beslut och hur personalen ska orka. Vi är allvarligt bekymrade över hur det kommer att bli framtiden, vi anser att beslutet om personalminskning på Ekbacka 5 ska omförhandlas, skriver den anhörige, som också berömmer personalen för deras arbete.

I Ewa Larssons skriftliga svar sägs bland annat att det ”känns skönt” att de anhöriga känner sig nöjda och trygga med omsorgen om deras mamma - en måhända överraskande tolkning av de anhörigas klagan.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons