Nyheter

Anhållna ”lasermän” frisläppta

Nyheter • Publicerad 8 februari 2006

FÄRJESTADEN

De män, som förra veckan anhölls efter att ha hotat två personer med lasersikte, har nu släppts. Misstanken om olaga hot kvarstår dock.

För drygt en vecka sedan jagades två män i 20-årsåldern, den ena hemmahörande i Mörbylånga kommun, av en trio genom Kalmar och över Ölandsbron till Färjestaden.

Enligt 20-åringarna riktades en röd ljusstråle mot dem, vilket de uppfattade komma från ett lasersikte. De tyckte sig även se en pistol, varför misstanke finns om olaga hot.

ALLVARLIGT BROTT

Vid Färjestaden undkom 20-åringarna sina förföljare. Men ”lasermännen”, vars ansikten var bekanta för 20-åringarna efter ett meningsutbyte på dansrestaurangen Sandra några dagar tidigare, kunde gripas redan samma vecka och anhölls senare.

I helgen försattes dock de misstänkta, samtliga under 25 år och hemmahörande i Kalmar, på fri fot.

– De är fortfarande misstänkta och olaga hot är ett allvarligt brott, men det handlar ju om unga personer och vi hade inget på dem sedan tidigare, förklarar kriminalinspektör Jan Bolmgren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.