Annons
Nyheter

Anders Nyholm på flera stolar

Nyheter • Publicerad 10 november 2008

STOCKHOLM

Nu är det klart att Öland för första gången deltar i den stora livsmedels- lantbruks- och växtodlingsmässan Grüne Woche i Berlin i mitten av januari. Under matmässan Det Goda Köket den gångna helgen träffade näringslivschef Anders Nyholm företrädare för jordbruksdepartementet och visade runt bland de öländska utställarna.

Annons

– Regeringen satsar 3,5 miljoner på Grüne Woche som hålls den 16-26 januari. Det är världens äldsta mässa och samlar årligen en halv miljon besökare, berättar Anders Nyholm.

Sverige har hittils varit uselt representerat eller har helt uteblivit, men nu har man bokat in en monter på 450 kvadratmeter där det kulinariska Sverige ska lanseras.

– Jordbruksverket, med jordbruksminister Eskil Erlandsson i spetsen har ju som abition att landet ska markandsföras som Matlandet Sverige, kopplat till livsmedel, restauranger och turism.

TILLFÄLLE

Anders Nyholm fick nys om den här satsningen i somras, på jordbruksverkets hemsida, och bokade genast ett utrymme för Ölands räkning.

– Ett sådant här tillfälle får man naturligtvis inte missa.

Evert Bränd heter företrädaren för jordbruksverket som är ansvarig för Sveriges kulinariska satsning. På mässan hittade han flera  ölandsföretag som kan komma i fråga för ett mässdeltagande, till exempel Havtornsgården i Triberga, Yngdéns Knäcke och Hagelstad Getostmejeri.

– Tidigare år har vi på näringslivskontoret arrangerat bussresor till Grüne Woche och kommer även att göra det nästa år, säger Anders Nyholm.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons