Annons
Nyheter

Alungården stängd tills vidare

Nyheter • Publicerad 15 maj 2008

MÖRBYLÅNGA

Mörbylånga socialnämnds borgerliga majoritet vill inte öppna äldreboendet Alungården i Degerhamn. Varken i år eller nästa. Möjligen 2010 om ens då...

Annons

– Vi har inte råd, säger nämndens ordförande Claes Brolinson, som också pekar på att det inte finns något direkt behov att lyfta ur Alungården ur malpåsen.

– Den 13 maj hade vi fyra lediga platser på Rönningegården, samt nio lediga servicelägenheter. Dessutom är en hel avdelning med sex platser stängd på Rönningegården. Vi har inte fått en enda förfrågan på årets första fyra månader.

För Claes Brolinson och den borgerliga majoriteten är det alltså inte mycket att diskutera. Däremot finns det andra aspekter på problemet, som tidigare förts fram av främst socialdemokraterna. Arbetstillfällena i de södra kommundelarna, särskilt för kvinnor, är inte precis överväldigande till antalet. Det tycker däremot Claes Brolinson är ett ganska svagt argument.

– Vi kan inte satsa miljontals kronor, enbart driften går löst på en miljon per boende individ, av några osäkra regionalpolitiska skäl.

Det finns ett fullmäktigebeslut som säger att Alungården ska öppnas.

– Jo, och möjligen blir det en svekdebatt, men den får vi ta. Det finns inget behov och vi har inte råd. Så enkelt är det.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons