Nyheter

Älskarinnan frias av hovrätten

Nyheter • Publicerad 27 mars 2009

Den 40-åriga kvinnan från Öland som misstänks ha utövat utpressning mot sin älskare friades på fredagen även av hovrätten i Jönköping.

Idrottsprofilen från Kalmar och den öländska kvinnans förhållande har studerats med lupp av först tingsrätten och nu också hovrätten.

”Målet har väckt massmedial uppmärksamhet, sannolikt beroende på dess såpartade karaktär. Både den tilltalades och målsägandes privatliv har blottlagts”, skrev redan tingsrätten i sin dom.

Inför hovrätten rullades ”såpan” på nytt upp.

Idrottsprofilen vidhöll att Ölandskvinnan pressat honom på pengar för att inte avslöja deras förhållande för idrottsprofilens sambo. Genom åklagaren yrkade idrottsprofilen på att kvinnan skulle betala honom skadestånd på 1 093 000 kronor, bland annat för en lyxbil som han hävdade kvinnan tvingat honom att köpa åt henne.

Den 40-åriga kvinnan vidhöll sin version – att mannen överöst henne med kärleksgåvor.

Kvinnan har sparat sms med pornografiskt innehåll från mannen där han bedyrar sin kärlek till henne, även efter det att han påstått sig vara utsatt för utpressning.

Hovrätten gör följande bedömning:

”Vad som har förekommit i hovrätten ger inte anledning till någon annan bedömning än den som tingsrätten har gjort. De detaljer om deras relation som parterna har valt att komplettera med i hovrätten förändrar inte detta. Åtalet mot Ölandskvinnan för utpressning ska följaktligen ogillas och idrottsprofilens skadeståndstalan lämnas utan bifall.”

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.