Annons
Nyheter

Allvarligt skadade i olycka på Ölandsbron

Nyheter • Publicerad 29 maj 2006

Åtta personer fördes till länssjukhuset i Kalmar efter en olycka på Ölandsbron i söndags kväll. Tre av dem har allvarliga skador.

Orsaken till olyckan ska enligt vittnen ha varit att en manlig bilist i 20-årsåldern i hög fart på väg mot Öland tappat kontrollen över sin Volvo C70 och kommit över på fel sida, rapporterar Kalmarpolisens trafikavdelning. Han frontalkrockade med en mötande Saab, i vilken det färdades två kvinnor från Nyköping på väg från Öland. Föraren i den bilen, en snart 40-årig kvinna, är enligt länssjukhuset i Kalmar mycket allvarligt skadad. Hennes passagerare, en kvinna i 70-årsåldern, har mindre allvarliga skador.

Annons

Bakom Saaben kom ytterligare en bilist, i en Audi, som inte hann väja och en ny krock var ett faktum. Den kvinnliga, drygt 40-åriga föraren samt en man i ungefär samma ålder och en ett-årig flicka klarade sig med lindriga skador medan en 35-årig man vårdas för allvarliga skador.

Mannen som körde Volvon och hans kvinnliga passagerare fick lindriga skador. Bron stängdes av i drygt en och en halv timme på grund av besvärligt räddningsarbete med fastklämda skadade. Köerna blev kilometerlånga, främst på Öland.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons