Annons
Nyheter

Albylen firade ettårsjubileum

Nyheter • Publicerad 20 februari 2007

ALBY

Tänk vad tiden går fort. Ett år har redan gått sedan aktivitets- och friskvårdscentrumet Albylen öppnade sin verksamhet. Det firade man på söndagen med Öppet hus.

Annons

Dagen till ära hade man bjudit in hälsoutvecklare Mats Larsson från Kalmar kommun som pratade om hälsans vara eller inte vara under 1900-talet. Vi kan själva påverka vår hälsa väldigt mycket, men hur vi mår beror en hel del på arv från föräldrar, vår miljö, om vi bor i ett rikt eller fattigt land och vårt arbete.

– Väldigt mycket beror på vår egen personliga livsstil, sa Mats.

BYGGDA FÖR RÖRELSE

Bäst är det om vi alla äter måttligt och regelbundet, alltid äter frukost, dricker måttligt eller ingen alkohol, inte röker, motionerar minst 30 minuter per dag och sover sju-åtta timmar varje natt. Finns det någon människa som gör allt det här? Vi slarvar väl alla lite till mans.

Vårt samhälle uppmuntrar en stillasittande livsstil som motverkar fysisk aktivitet. Det är så fel, vi är byggda för rörelse. En vältränad människa är jordens mest uthålliga varelse och vår anpassningsförmåga är enorm.

EN BRED VERKSAMHET

Efter föreläsningen bjöds det på fika och sedan fick den som ville gå runt i lokalerna och prova på de olika aktiviteterna som finns i huset; gym, spinning, biljard, luftgevärsskytte, bordtennis, innebandy och den som var snabb kunde även få en halvtimmes massage.

Förutom ovanstående uppräknade aktiviteter finns här tillgång till bastu, kör, boule, ungdoms- och lägerverksamhet, lätt gympa, seniorverksamhet och en dag i veckan är ungdomsgården öppen.

ETT INNEHÅLLSRIKT ÅR

Det har varit ett innehållsrikt år. Många har det varit som har arbetat med verksamheten.

– En applåd för oss på Albylen, sa Ingrid Ljunholm-Dal som själv är ledare för en Må bra grupp 55+ och tog ordförande Willy Fredriksson till hjälp för att komma ihåg alla namn, ingen nämnd och ingen glömd.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons