Annons
Nyheter

Öländska semlor – fall för Livsmedelsverket

Nyheter • Publicerad 28 februari 2013

 

Nej, det går inte att peka ut öländska semlor som bov i vinterkräksdramat på lasarettet i Kalmar. Bevismaterialet är för tunt. En och en halv provsemla räckte inte för att klart binda det utpekade öländska bageriet till sjukdomsutbrottet.

Annons

Livsmedelsinspektör Katarina Proos Vedin i Mörbylånga har just tagit del av provresultaten från ett stycke förmodat infekterad materia bestående av en och en halv semla.

– Men vi kan inte klart utpeka att det var just semlor från det tidigare misstänkta bageriet på Öland som är boven i dramat.

– Det är väldigt svårt att hitta Noro-virus (som ger upphov till vinterkräksjuka, red.) i livsmedel. Dessutom var vårt provmaterial för litet.

För litet?

– Ja, vi hade bara en och en halv semla att köra våra tester på. Och det räcket tyvärr inte för att få ett tydligt klarläggande.

Läs mer i torsdagstidningen.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons