Nyheter

Öland – framtidens ö

Nyheter • Publicerad 7 september 2006

ÖLAND

”Tänk om du kunde hälsa på dig själv i framtiden”. Den tanken brukar AMF Pension leka med i sin TV-reklam. I dagarna spelades två filmer med detta tema in på norra och södra Öland.

– Vi håller på och spelar in flera reklamfilmer just nu, varav två på Öland, säger Cecilia Rosendahl-Lavén, AMF Pension i Stockholm.

Mycket mer än så vill hon inte säga, men avslöjar dock så pass mycket som att inspelningarna skedde på Stora alvaret och vid en strand i Böda.

– Öland är så vackert, därför valde vi att göra filmerna här.

AFRIKA OCH MEDELHAVET

Alvaret skall ge sken av att huvudpersonerna befinner sig på en afrikansk savann och stranden kan vara vilken strand som helst i världen, kanske vid Medelhavet.

– Vi vill hålla nere produktionskostnaderna, därför filmar vi bara i Sverige. Man kan ju göra mycket med tekniken.

Denna gång använde man sig inte av kända skådespelare. Inte heller av några lokala förmågor, såvitt Cecilia Rosendahl-Lavén känner till.

VISAS I SLUTET AV ÅRET

Reklamfilmerna kommer visas på TV någon gång i slutet av året. I vilka kanaler eller mer exakt när är ännu inte klart.

– Men när ölänningarna ser en film med en savann eller strand känner de kanske igen sig.

Med tanke på att Öland (Borgholm) kan stoltsera med landets äldsta befolkning kunde AMF Pension inte valt en lämpligare plats. Och det är knappast någon tillfällighet att så många väljer att bosätta sig här när de gjort sitt i arbetslivet. Var skulle duvilja hälsa på dig själv i framtiden?

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.