Annons
Nyheter

Åklagare tar ställning till bortförande

Nyheter • Publicerad 7 februari 2014

Åklagaren tittar nu på fallet med mannen som misstänks ha fört bort en 13-årig flicka från Skansenskolan.

Polisen är klar med sin utredning och har lämnat över allt material till åklagaren.

Annons

– Ärendet är stängt hos oss, säger polisens informatör Lina Isaksson Funke.

På åklagarkammaren har det dock dragit ut på tiden, eftersom den åklagare som först tilldelades målet har slutat. Nu har ärendet gått vidare till åklagare My Junhammar,

– Jag ska ta ställning till åtalsfrågan, men kan inte säga mer än så eftersom jag inte har fått skälig tid att gå igenom ärendet. Jag har precis fått det på mitt bord, säger hon.

Hur lång tid tar det innan du fattar beslut?

– Det kan jag inte svara på, ni får avvakta tills åtal är väckt då ni kommer att få veta det, säger My Junhammar och tillägger:

– Jag har inte för avsikt att svara på hur jag kommer att hantera misstankarna.

Den 13-åriga flickan fördes bort i en bil på fredagen den 18 oktober. Redan samma kväll anhölls en 51-årig man i sin frånvaro, misstänkt för olaga frihetsberövande.

Flickan återfanns på lördagen, då mannen själv överlämnade sig till polisen i Norrköping. Han häktades några dagar senare.

– Men nu har vi inga frihetsberövade i ärendet, säger My Junhammar.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons