Nyheter

Åkerbobadet kan säljas

Nyheter • Publicerad 21 september 2012

BORGHOLM

Busskort i stället för kommunbil och försäljning av Åkerbobadet är nya sparförslag i Borgholm.

Samtidigt står det nu helt klart att kultur- och fritidsnämnden läggs ner.

Som ordförande Johanna Nilsson aviserade i Ölandsbladet för en tid sedan, kultur- och fritidsnämnden i Borgholm tackar för sig vid årsskiftet. Dess saga är all.

– Det finns det politisk enighet om, nämnden läggs ner. I stället bildas ett kultur- och fritidsutskott på tre personer under kommunstyrelsen medan biblioteksverksamheten går till skolan, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Lisbeth Lennartsson (C).

MUSIKSKOLAN KVAR

En annan hotad verksamhet klarar sig mer helskinnad från Borgholms ekonomiska huggsexa.

– Musikskolan blir kvar, ingen vill lägga ned musikskolan, fortsätter kommunalrådet.

I utbildningsnämndens granskning av sparförslag talas tvärtom mer om utveckling till kulturskola än nedläggning.

Däremot sneglar utbildningsnämnden med intresse på andra sparförslag, förutom skolnedläggning (se artikel) främst förändrad ledningsorganisation och förändrade nyckeltal inom grundskola och barnomsorg, i vardagligt tal större grupper.

SÄLJER BADET

Utanför skolans värld hörs andra mer spektakulära sparförslag.

– Det diskuteras försäljning av Åkerbobadet till bolaget, till Borgholm Energi. Det finns också intresse från det privata näringslivet och om badet säljs till någon privat intressent är det under förutsättning att badet är öppet året runt och att simundervisningen kan garanteras, berättar Lisbeth Lennartsson.

För stunden är barnbassängen på Åkerbobadet stängd.

– Den gick sönder i somras och kostar minst 200 000 kronor att laga.

I diskussionen finns även försäljning av 47 HSB-lägenheter, satsning på hyreslägenheter på Ekbacka samt:

– Den centrala bilparken, kan vi sälja bort några av bilarna? Ofta kör man in till Kalmar för ärenden där, går det att åka buss i stället?

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.