Annons
Nyheter

Actionteam får gå

Nyheter • Publicerad 17 februari 2014

Efter påstått kaos och höga lönekrav nobbas Håkan Waxegårds actionteam av Framtid Borgholm.

- De har fått beskedet att Framtid Borgholm inte går vidare med dem, bekräftar Borgholms kommunchef Christina Madeling.

Annons

För snart tre månader sedan presenterade destinationsutvecklare Håkan Waxegård sitt nybildade actionteam;  Gunnar Ström och Jan Åslund, båda företagare från Växjö.

Devisen för deras arbete var ”Borgholm till toppen bland landets sommarstäder och året runt”.

– Evenemang sätter en ort på kartan. Vi ska försöka utveckla de befintliga evenemangen, förklarade Håkan Waxegård under en pressträff i början av december där Gunnar Ström och Jan Åslund fanns med. Samtidigt aviserades nya evenemang, bland annat utlovades en hamnfestival i slutet av juni.

Nu sparkas actionsteamet.

Till löner

Den officiella förklaringen är företagarparets lönekrav, enligt uppgift 150 000 kronor per man samt 25 procent av samtliga evenemangsintäkter.

– Det var ett av de förslag de hade. I  deras förslag skulle rätt mycket av Framtid Borgholms budget gå till löner och inte till aktiviteter och så vill vi inte ha det, säger Christina Madeling, kommunens representant i Framtid Borgholm.

Samtidigt betonar hon att det inte existerar något avtal mellan Framtid Borgholm och företagarparet Ström/Åslund.

– De har inte anlitats av Framtid Borgholm eller kommunen.  De hade inget uppdrag, det finns inget beslut, inget skriftligt avtal, inga löften, hävdar hon bestämt.

Håkan Waxegård säger att han bara presenterat vad han tycker lämpliga kandidater för att driva evenemang i Borgholm och att det är upp till Framtidsgruppen att välja om de vill gå vidare eller inte.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons