Annons
Nyheter

76-årings öde förbryllar polis

Nyheter • Publicerad 6 februari 2007

KVARNSTAD

 Försvinnandet i Kvarnstad på norra Öland förbryllar polisen. 76-åringen kan ha utsatts för brott.– Man kan få sådana tankegångar när personen inte hittas, berättar kriminalkommissarie Stig Svensson.

Annons

Tidigt i sökandet efter den försvunne 76-åringen fick polisen sådan information att spanare vid kriminalavdelningen inledde operation dörrknackning i Kvarnstads-området strax norr om Källa.

Enligt uppgift till Ölandsbladet, vilket bekräftas av polisen, förhördes 76-åringen under hösten anklagad för ett allvarligt brott. Brottets natur kan, enligt uppgiftslämnare, vara förklaringen till försvinnandet. Någon kan ha hämnats.

Polisen känner till uppgifterna.

RYKTEN SPRIDS

– Jo, det gör en förbannat massa rykten på norra Öland, det har vi förstått efter att jobbat där det senaste halvåret (dubbelmordet i Byxelkrok), säger Stig Svensson på en brusig mobiltelefon och på väg till norra Öland.

– Vi ska prata med folk däruppe i dag. Det här med rykten är vanskligt, det pratas en massa folk emellan, men när polisen kommer finns det inte så mycket att ta på.

Samtidigt kan polisen inte längre utesluta brottsteorin.

– I sådana här lägen går det inte att utesluta någonting, det finns alltid någon enstaka promilles risk för att brott är begånget.

– Man kan få sådana tankegångar när personen inte hittas. Annelie Ojonen var ett sådant fall, även om det var annorlunda. Och för en två-tre år sedan hade vi en kille från Öland som bara försvann.

Annons

Polisens huvudtes är dock att 76-åringens försvinnande har en annan förklaring än brott.

– Ja, jag vill inte läsa i Ölandsbladet att vi jobbar efter en brottsteori, för det gör vi inte. Samtidigt är vi lyhörda för uppgifter kring mannen och hans försvinnande.

HOPPET ÄR UTE

76-åringen försvann från sitt hem i Kvarnstad på förmiddagen tisdagen den 23 januari. Samma kväll inledde polisen ett massivt och intensivt spaningsarbete där hundförare, helikopter och hemvärnet deltog.

När mannen, som uppgavs vara deprimerad, inte hade hittats på torsdagen avbröts genomsöket av området runt och i Kvarnstad by.

– Det är inte realistiskt att tro att han ska vara vid liv. Det finns tyvärr ingenting som tyder på det, förklarade polisens Jan-Erik Pettersson vid tillfället.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons