Nyheter

74 vill utveckla Öland  

Nyheter • Publicerad 8 juni 2013

ÖLAND

74 personer i utgångsläget, 73 ska bort. Kvar blir Ölands framtida destinationsutvecklare.

– Det finns många sökande med bra kompetens, konstaterar Borgholms kommunchef Christina Madeling.

Hultfredsgeneraler, konsulter, reseledare, författare, fjällvärdar, konstpedagoger, verkställande direktörer, konsulter, skattehandläggare, julgransförsäljare, musiklärare, entreprenörer - skaran av sökande till jobbet som destinationsutvecklare på Öland är brokig och stor och alla anser sig uppfylla jobbannonsens önskemål om att brinna för Öland, kunna arbeta självständigt, ha förståelse för att jobba i en politisk styrd organisation, med mera, med mera.

INTERVJUER

Ansökningstiden gick ut den 2 juni och Ölands två kommunchefer –  Christina Madeling, Borgholm, och Monica Högberg, Mörbylånga – har redan gjort en första sållning.

- Vi har haft en första sittning och är i en process  där tanken är att komma ner till fyra–fem namn för intervjuer, kommenterar Christina Madeling och tycks tillfreds med gensvaret på jobbannonsen.

– Det finns många sökande med bra kompetens.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.