Nyheter

55-åringen omhäktad

Nyheter • Publicerad 24 juni 2013

55-åringen som misstänks för dubbelmordet i Flakeböle omhäktades under gårdagen.

– Vi är i ett bra läge med bra bevisning, säger spaningsledare Ulf Martinsson till Ölandsbladet.

På eftermiddagen eller kvällen den 13 december mördades Gustaf Linder Nordander och Annika Nordander i sitt hem i Flakeböle på norra Öland. Tidigt misstänktes en 55-årig bekant till paret, flera indicier pekade i den riktningen och polisen fick ett genombrott då de via kronofogden kom över flera vapen från 55-åringens hem – på ett hittades teknisk bevisning som ledde fram till ett snabbt gripande av nordölänningen.

Denne häktades i slutet av april för att omhäktas under gårdagen, detta då "förundersökningen inte kan slutföras inom föreskriven tid”. Bland annat inväntas fler svar från SKL.

– De sista tekniska fynden skickas in i dagarna och vi har fått in fyra delredovisningar, säger åklagare Thomas Hagman i sin framställan om förlängd åtalstid.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.