Nyheter

49-åringen överklagar häktning

Nyheter • Publicerad 13 november 2006

BYXELKROK/KALMAR

Häktningen av den 49–åring som misstänks för dubbelmordet i Byxelkrok ska överklagas.– Jag håller med min klient, det polisen och åklagaren presenterar räcker inte för häktning, säger advokat Claes Möllersten.

49-åringens advokat Claes Möllersten är på grund av förundersökningssekretessen i polisens utredning av dubbelmordet i Mellby, Byxelkrok, förhindrad att uttala sig närmare om den bevisning åklagaren Gunilla Öhlin lade fram i häktningsförhandlingarna.

– Men jag kan i vart fall säga att vi, min klient och jag, anser att det var fel att häkta honom. Därför kommer häktningen att överklagas och det sker idag (måndag) eller i morgon, säger Claes Möllersten till Ölandsbladet.

Överklagandet kommer att hanteras av Göta Hovrätt.

– Normalt avgör hovrätten sådana här ärenden på de handlingar som föreligger.

bestört

Under torsdagen häktningsförhandling i Kalmar Tingsrätt presenterade åklagare Gunilla Öhlin, flankerad av polisens utredare, både motiv och uppgifter från den misstänkte 49-åringen som anses vara tvivelaktiga.

Polisens och åklagarens material bedömdes hålla för häktning på sannolika skäl, den högre graden av misstanke.

– Min klient är självfallet bestört över anklagelserna.

– Och som jag sa, jag håller med honom - uppgifterna räcker inte för häktning. Mer kan jag inte säga på grund av förundersökningssekretessen.

besvärligt

49-åringen, anklagad för mord och grov mordbrand, är placerad på häktet i Kalmar och får endast ha kontakt med häktespersonal, åklagare, polis och advokat. På begäran av åklagaren är all annan kontakt med omvärlden är avskuren.

– Att sitta häktet anklagad för de här gärningarna är naturligtvis väldigt besvärligt för honom, hela situationen gör att han givetvis inte mår särskilt bra, konstaterar Claes Möllersten.

Om Göta Hovrätt avslår 49-åringens överklagande väntar ny häktningsförhandling torsdag nästa vecka.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.