Annons
Nyheter

45 000 kronor i böter för trafikbrott

Nyheter • Publicerad 29 november 2011

SAXNÄS/KALMAR

Företagaren från Kalmar fastnade i ölandspolisens kontroll, rattfull och utan körkort. Nu straffas han med dyra böter; 45 000 kronor.

Annons

Företagaren är född på slutet av 1940-talet och har en byggfirma i Kalmar. Han har tidigare straffats för olovlig körning, vilket inte tycks ha avskräckt honom.

Nyligen stoppas mannen av polisen. Resultatet kan avläsas i två strafförelägganden.

– Du, som tidigare lagförts för olovlig körning, har fört personbil på länsväg 958 vid Saxnäs i Mörbylånga kommun utan att vara berättigad till det, sägs det i straffföreläggandet gällande grov olovlig körning.

– Du har fört personbil på länsväg 958 vid Saxnäs i Mörbylånga kommun efter att ha förtärt alkoholhaltiga drycker i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i din utandningsluft under eller efter färden uppgått till 0.12 milligram per liter, sägs det i strafföreläggandet gällande rattfylleri.

Eftersom bötesbelopp står i relation till inkomst får byggföretagaren betala dyrt för detta par i brott. I båda fallen dömer åklagarkammaren i Kalmar ut 90 dagsböter á 250 kronor, slutnotan hamnar därmed på 45 000 kronor.

Om kalmariten inte godkänner åklagarkammarens straff väntar rättegång.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons