Annons
Nyheter

38-åring dömd för knarkbrott: Fick sin mamma att hämta ut

Nyheter • Publicerad 12 oktober 2007

MELLERSTA ÖLAND

38-åringen från mellersta Öland döms till fängelse i fyra månader för narkotika- och vapenbrott.

Annons

Det var i april som 38-åringen beställde och betalade för 192 gram cannabis. 38-åringens mamma hämtade ut paketet på posten, men misstankarna riktades snart mot sonen. Vid husrannsakan hos 38-åringen fann polisen också 0,25 gram kokain i mannens lägenhet.

ERKÄNNER INNEHAV

Vid samma tillfälle påträffades även tårgasspray hemma hos mannen. 38-åringen erkänner både innehav av vapen och narkotika. Han hävdar emellertid att han inte haft för avsikt att sälja narkotikan vidare, vilket heller inte tingsrätten anser vara bevisat. Kokainet säger han sig inte haft någon kännedom om.

Tingsrätten finner att en annan påföljd än fängelse inte kan komma i fråga. Förutom fyra månaders fängelse döms 38-åringen också till att betala 500 kronor till brottsofferfonden. Cannabis, tändsticksask med kokain, pipa och tårgasspray kommer att förverkas.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons