Nyheter

2,67 promille ger fängelse

Nyheter • Publicerad 11 juni 2010

FÄRJESTADEN

63-åringen körde bil mitt i Färjestaden på lördagseftermiddagen med 2,67 promille alkohol i blodet.

Nu döms mannen till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Mannen har sedan tidigare två avsnitt i belastningsregistret.

Det var uppmärksamma vittnen som slog larm när 63-åringen satte sig bakom ratten till en bil parkerad vid Ölands Köpstad i Färjestaden.

Enligt vittnesuppgifterna var mannen ”helt packad”.

Polis kunde ledas till mannens adress och efter att först ha nekat till att ha kört rattfull så erkände sedan 63-åringen.

För tingsrätten berättade den åtalade att han under flera dagar druckit whiskey och inte hade några minnesbilder från tiden. Att han skulle ha kört bil kommer han inte ihåg alls.

Han säger sig ha mått mycket dåligt efter händelsen.

DUBBELT UPP

Tingsrätten konstaterar att om en alkoholhalt överstiger 1,5 promille i blodet så innebär det oftast att gärningsmannen passerat gränsen för fängelsestraff.

Nu noterades 63-åringen för nästan det dubbla...

Dessutom skedde körningen på en plats där det är mycket folk i rörelse. Sammantaget gör det att tingsrätten anser att mannen ska ha två månaders fängelse, vilket går emot frivårdens föreslagna straff om samhällstjänst i kombination med med övervakning och alkohollås på mannens bil.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.