Annons
Nyheter

22 nya lägenheter till Färjestaden

Nyheter • Publicerad 23 juni 2007

FÄRJESTADEN

Under torsdagen fick Mörbylånga kommun in ansökan om bygglov för 22 lägenheter. De ska placeras bredvid Vasatomten och i första hand vara till för äldre personer.

Annons

– Jag kan inte tänka mig annat än att det godkänns, säger Mats Lindahl, miljö- och byggnadschef.

Seniorboendet blir ett kedjehus i två våningar med lägenheter i storlekarna tre och fyra rum och kök. Det kommer också att byggas in en hiss som gör det enklare för äldre personer att ta sig till andra våningen. Även andra än seniorer har rätt att flytta in i lägenheterna men de kan vara för små för barnfamiljer.

INGEN PLANÄNDRING

– Det är ett attraktivt område med närheten till Kalmarsund och Färjestadens centrum, säger Mats Lindahl.

Enligt detaljplanerna (ritningarna) över området är tomten avsedd för allmänt ändamål, vilket innebär skolor och vård. Det ska nu ses över om ett seniorboende ryms inom det begreppet men om det inte gör det kan miljö- och byggnadsnämnden besluta om att göra avsteg.

– Det behöver nog inte bli en ändring i detaljplanen. Och om det inte blir det så lämnar vi bygglov i augusti, säger Mats Lindahl.

VASATOMTEN PÅVERKAS INTE

Bygget av de nya bostäderna är inget som påverkar frågan om skolan ska ta över verksamheten i den så kallade Vasatomten, som nu är boende för autistiska.

– Det är en diskussion mellan skolan och social och kommer inte alls i konflikt med detta, lovar Mats Lindahl.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons