Annons
Nyheter

21-åring kan få fem års fängelse för mordförsök

Nyheter • Publicerad 8 augusti 2007

KALMAR/KÖPINGSVIK

På tisdagen inleddes rättegången mot den 21-årige man från Emmaboda som står åtalad vid Kalmar tingsrätt misstänkt för mordförsök i en taxibil under midsommarhelgen.

Annons

Det var under midsommarfirandet i Köpingsvik som den misstänkte ska ha stuckit en kniv i halsen på en jämnårig man i en taxi.

Under rättegången hölls förhör med vittnen och målsägande och även med 21-åringen, som förnekar brott. Flera vittnen ska ha sett 21-åringen hugga offret med ett vasst föremål. 21-åringen själv menar att han varit i Köpingsvik, men aldrig hamnat i något bråk. Han ska heller aldrig ha sett offret. Hans advokat yrkar nu på att han ska frikännas.

Åklagarens framställan, diverse vittnesmål och förhör med den knivstuckna mannen visar att den misstänkte ska ha grälat med offret strax innan mordförsöket, men offret ska ha försökt att lämna platsen i taxi tillsammans med en kompis. 21-åringen ska då ha följt efter dem och huggit offret en gång i halsen och en gång i armen.

Åklagaren yrkar nu på fem års fängelse.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons