Annons
Nyheter

200 kilometer över Ölandsbron

Nyheter • Publicerad 18 juni 2007

FÄRJESTADEN

En man i 25-årsåldern förlorar sitt körkort även efter överklagan till Länsstyrelsen. Han ska ha passerat Ölandsbron i en hastighet långt över begränsningen. Det var i januari som polisen bedömer att mannen kört i en hastighet av 200 kilometer i timmen över Ölandsbron, där hastighetsbegränsningen är 90 kilometer i timmen.

Annons

Mannen var på väg från Kalmar till Färjestaden och erkänner att han har kört för fort men att han ska ha legat kring 30 kilometer över tillåten hastighet. 25-åringen har i överklagan till Länsstyrelsen yrkat på att beslutet om indraget körkort ska omprövas. Han har också överklagat att polisen omhändertog hans körkort på plats.

OPÅLITLIG MÄTMETOD

25-åringen menar att polisens mätmetod var opålitlig då de inte använde laserkamera utan följde efter honom. Men detta och att mannen är beroende av sitt körkort i tjänsten anser inte Länsrätten vara tillräckliga skäl för att han ska få behålla körkortet. Både körkort och körkortstillstånd återkallas därför i tio månader. Mannen har tidigare förlorat körkortet två gånger och fick tillbaka det senast i oktober 2006.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons