Annons
Nyheter

15 år med Ölands Köpstad

Nyheter • Publicerad 29 mars 2006

Han anlände med Galne Gunnar.Men när Gunnar lämnade blev Hans kvar.I dag är han centrumledare för Ölands Köpstad i Färjestaden som i år firar 15-årsjubileum. Och Hans Ljung ser ingen anledning att sluta.

– Det har gått så kopiöst fort, det kunde lika gärna ha varit förra året. Om det är bra eller dåligt vet jag inte, men det måste ju vara bra, hade det varit tråkigt hade ju tiden gått sakta, resonerar 44-åringen som ser Köpstaden som sin familj.

Annons

Genom åren har en rad jippon arrangerats. Många kända ansikten har kunnat ses på nära håll på torget.

– Vi har inte haft några superdivor här, alla artister och kändisar är jättetrevliga till 99 procent.

Han tar Arvingarna som exempel. Men den allra mest sympatiska bevistade köpcentret så sent som i fredags, Anna Book.

– Hon var fantastisk på att bjuda på sig själv.

Mest kaotiskt var det när Gladiatorerna intog stället.

– Vi hade inte fattat hur populära de var. Vi hade inga avspärrningar och det vällde in folk, det kokade, var hysteriskt. Vi fick kalla in folk som höll ordning, kön för att träffa dem ringlade hela vägen ner till Leksaksmagasinet.

Men allt kan ju inte vara en dans på rosor, det måste finnas dåliga minnen också. Eller?

– Jag brukar inte tänka i sådana banor, säger Hans och funderar länge.

– Någon gång när någon är missnöjd är det klart att man kan tycka att det är trist. Det var tråkigt när Elsas magasin lade ner, den var populär.

Hur mår 15-åringen?

Annons

– Den mår bra. Vi har 2,2 miljoner besökare varje år, vilket fortfarande är bra, men vi måste också förnya oss och det jobbar vi på.

Vad saknas?

– Dels är det ju följetongen med Systembolaget. Och så skulle vi vilja ha en Jula-butik så klart, mer hem och hushåll. Och så skulle vi vilja ha tillbaka spel och tips, säger ”Hasse” som är väldigt nöjd med den nybyggda parkeringen.

– Vi syns bättre nu, tillgängligheten har ökat, fortsätter han och tillägger:

– Det är rätt fantastiskt att det finns ett 16.500 kvadratmeter stort köpcenter i lilla Färjestaden.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons