Nöje

Sommarkvällar på Borgholms Torg

Fjolåret blev lyckosamt med nytt rekord och uppskattningsvis var det 32 000 besökare på torget fördelat på åtta onsdagskvällar.
Borgholm • Publicerad 29 mars 2019
Black Jack inleder Sommarkvällar på Borgholms torg den 10 juli.
Black Jack inleder Sommarkvällar på Borgholms torg den 10 juli.Foto: Kristofer Lönnå

– Förra året hade vi både kanonväder och Lasse Stefanz här så det var verkligen en kanonsommar, säger Bo Lundquist, Borgholms Cityförening och ansvarig för Sommarkvällarna.

Även denna sommar blir det musikunderhållning med lika många kvällar i staden, varav fem under onsdagar. Arrangörerna hoppas på storpublik även denna sommar.

– Artisterna vi släpper nu är de fem första och först ut är Black Jack den 10 juli. De har varit här varje sommar sedan vi startade och det är 12:e året det anordnas Sommarkvällar på torget, säger Bo Lundquist.

Black Jack startade i samband med Colin Nutleys film ”Black Jack” i början av 1990-talet. Bandet fick då sitt genombrott med låten ”Inget kan stoppa oss nu”, även kallad Inatt Inatt.

Det är Borgholms Cityförening som är arrangör i samarbete med Framtid Borgholm, sponsorer och annonsörer. En mängd samarbetspartners och aktörer finns med i Sommarguide i Borgholm som finns tillgänglig under kvällarna på torget. Den innehåller precis som tidigare år flera allsångslåtar som publiken ska framföra tillsammans med artisterna.

– Jag tycker att det är extra kul att Larz-Kristerz kommer hit och det blir såklart överraskningar för barnen, säger Kenneth Sunesson, praktiskt ansvarig.

Den 21 augusti är det stor final och då kommer det bland annat lottas ut en exklusiv säng.

En dansbana kommer finnas i närheten av scenen.

– En av nyheterna för i år är att det blir minst två konserter i hamnområdet, säger Bo Lundquist.

Den 21 augusti är det stor final och då kommer det bland annat lottas ut en exklusiv säng.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.