Annons
Nöje

Öländskt metalband gör debut – ”Det är en barndomsdröm”

Det öländska metalbandet Carry The Torch har fått skivkontrakt, lanserat en egen öl och släppt singeln ”A New Hell” och snart kommer albumet ”Obsession”.
– Det har varit ett bra år med många uppfyllda drömmar, säger Dennis Johansson.
ÖLAND • Publicerad 27 mars 2019
Carry The Torch består av Victor Wahlstedt, Björn Lindgren, Philip Nilsson, Dennis Johansson och de släpper snart sitt första album.
Carry The Torch består av Victor Wahlstedt, Björn Lindgren, Philip Nilsson, Dennis Johansson och de släpper snart sitt första album.Foto: Pressbild

Bandmedlemmarna Dennis Johansson, Philip Nilsson, Victor Wahlstedt och Björn Lindgren är i 30-årsåldern och har spelat ihop i olika konstellationer sedan de var 20 år gamla. Fröet till Carry The Torch såddes hösten 2016.

– Jag hade uppehåll med ett band och då började jag lyssna på gamla demolåtar som Philip Nilsson hade gjort. Jag kände att vi borde göra något av detta för de var väldigt bra. Vi hade inte hörts på sex år men jag ringde honom, säger Dennis Johansson.

Annons

– Jag var lite skeptisk först men övertygades. Mitt villkor var att vi skulle spela in det på nytt och utifrån de öron som vi har idag, säger Philip Nilsson.

Varför var du skeptisk?

– Jag flyttade från Kalmar 2011 för att studera i Linköping och efter det gled jag ifrån den här typen av musik. Jag var osäker på om det fortfarande skulle funka.

Men det blev bra och de bestämde sig för att spela in allt och göra en skiva som de skulle släppa. De arbetade med skivan på helgerna och sedan bokade de en studiotid. När de skickade skivan till Pama Studio för mastering hörde de med studion om de kände till något skivbolag som kunde vara intresserade.

– Vi behövde hjälp med att trycka skivorna och fick ett namn men hade inga större förhoppningar. Men han lyssnade på tre låtar och ville sedan signa oss direkt, säger Dennis Johansson.

Det som från början var tänkt som ett studioprojekt växte. Nu har de ett skivkontrakt med Sliptrick Records och har även bildat ett liveband. Dessutom har de genom ett samarbete med Fireside Brewery gjort den egna ölen Obsession IPA.

– Från början är vi två kompisar som vill spela musik ihop men det blev ett skivkontrakt. Det har inte förändrat oss, vi gör bara det vi gillar, säger Philip Nilsson.

Hur känns det?

– Det är ju inte som om det hade varit 1984 men det är klart att det är en barndomsdröm. Det är en häftig grej och känsla men också en bekräftelse på att vi är på rätt väg.

Vad innebär det för er?

Annons

– Det är inget gigantiskt kontrakt som gör att vi lyfts ur vår vardag och får åka helikopter till spelningarna. Men 2 000 skivor ska pressas och sedan hjälper bolaget till med marknadsföringen och det betyder mycket, säger Dennis Johansson.

Berätta om er musik...

– Vi har inga gränser och känner inte att vi måste passa in i någon subgenre eller vara som något annat band. Vi gör den musik som vi tycker är bra och det är en blandning av olika metaltyper fast det finns en röd tråd så det blir inte spretigt, säger Philip Nilsson.

Deras första singel heter ”A New Hell” och släpptes i fredags. Längre fram kommer deras album Obsession, där låtarna kommer att handla om reflektioner från vardagen.

– Det är ganska personliga texter och det kändes mycket bättre att skriva om något som jag kan relatera till, än exempelvis drakar eller sex, drugs och rock ´n´roll som annars är vanligt i genren. Jag tar ju liksom två IPA på fredagen och sedan somnar jag i soffan, säger Dennis Johansson.

Vad är målet med musiken?

– Om man får drömma stort så vill jag leva på min hobby men vi får ha båda fötterna på jorden. Det handlar främst om att ha roligt och vidareutvecklas, säger Philip Nilsson.

– Vi vill ut och spela så mycket som möjligt och ha roligt tillsammans. Därefter vill vi släppa en skiva till och vi har redan mycket material till den. Därefter får vi se vad som händer, säger Dennis Johansson.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons