Annons
Nöje

Ny singel och premiärspelning för Darmark

Darmark är aktuella med nya singeln ”Misty Oboe” och på fredag gör de sin första konsert då de spelar på Mellby Ör Inn.
MELLBY • Publicerad 20 februari 2019
Darmark gör sin första konsert när de på fredag spelar på Mellby Ör Inn.
Darmark gör sin första konsert när de på fredag spelar på Mellby Ör Inn.Foto: Emmi Roosling/Pressbild

Våren 2018 bildade Calle Thoor och Magnus Bergman bandet Darmark och den 28 november samma år släppte de det självbetitlade debutalbumet med sju låtar. Nu är de aktuella med den nya singeln ”Misty Oboe”.

– Ska jag beskriva den med geografiska platser så är det Düsseldorf, Detroit och Degerhamn. Düsseldorf för krautrocken, Detroit för garagerocken och Degerhamn för den öländska jävligheten, säger Calle Thoor och fortsätter:

Annons

– Vi ville prova ett nytt grepp och det har varit en väldigt lekfull process. Det är första gången som jag har med en idé till studion som vi sedan har arbetat med tillsammans.

Singeln bevisar ännu en gång att ni inte håller er till någon given genre...

– Det är som vi har sagt tidigare, vi saknar impulskontroll och får vi en bra idé så kör vi på det och resultatet brukar bli bra ändå.

På fredag gör bandet sin första konsert när de spelar i Mellby Ör Inn.

– Det blir ett jävla ställ, fullt ös.

Ni hade problem med basisten, att han aldrig dök upp...

– Vi har tagit in en pigg 26-åring. Mattias ”Bassface” Lorensson från Algutsrum och det blir kanske en invigningsritual för honom på fredag. Men Andreas Bergström är fortfarande involverad i bandet.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons