Nöje

Nationellt rosade: Bolywool laddar för ny nivå – ”Bästa vi gjort”

Bolywools nya singel har blivit uppmärksammad av Dagens Nyheter, Popmani, P3 och Sonic Magazine. Detta är bara början, bandet har tagit musiken till en ny nivå.
BORGHOLM • Publicerad 23 februari 2019
Calle Thoor och Oskar Karlström bildar bandet Bolywool som är aktuella med en ny singel och släpper snart ett nytt album.
Calle Thoor och Oskar Karlström bildar bandet Bolywool som är aktuella med en ny singel och släpper snart ett nytt album.Foto: Pressbild/Dan Olsson

Den 14 februari släppte Bolywool den nya dubbelsingeln Perfume (junkies)/ Simmer Dim med b-sidorna ”Midsommarnattssol” och ”1998 - Alternate Version”.

Perfume (Junkies) blev uppmärksammad av Dagens Nyheter och Popmani när de förra veckan listade veckans bästa låtar. Simmer Dim tog plats i Sonic Magazines spellista.

Dessutom har Perfume (Junkies) spelats i P3 med Elin Strömberg.

– Det känns jätteskönt att få ut den och det är kul att den har blivit så väl mottagen. Det är det bästa vi har gjort. Jag vet att man alltid säger det om det senaste men vi har tagit detta till en ny nivå, säger Calle Thoor som tillsammans med Oskar Karlström bildar Bolywool.

Hur kommer det sig att det händer nu?

– Glädjen och det livsviktiga behovet av att göra musik och skriva av sig har kommit tillbaka. Det känns ärligt att skriva texter igen. Det är uppenbarligen på det viset att jag måste må dåligt för att mitt konstnärskap ska bli bra. Jag är lycklig nu men jag menar i själva skapandet.

Vad handlar singlarna om?

– De handlar mycket om skilsmässan, att komma ur dåliga vanor, bryta gamla mönster och beroenden av alla dess former. Helt enkelt att börja om på nytt.

I mitten av mars släpps ytterligare en singel och den 5 april släpps det nya albumet ”Darkly Arter, The Longets Day”, där kommer båda singlarna samt en version av b-sidan 1998 att finnas med.

– Albumet är som en dagbok över hur jag har bearbetat skilsmässan och tog mig ur ett alkoholberoende. Det är början på ett tillfrisknande.

Ni har tagit musiken till en ny nivå, gäller det även bandet?

– Jag det vill vi men som alltid när vi släpper nytt så ska Oskar ha barn. Men vi vill ta det längre och har alltid varit lösningsorienterade så det blir bra.

– Men vi har hållit på länge nu och har ganska krassa och realistiska förväntningar. Det är verkligen kul att bara få släppa musik och göra några spelningar. Allt annat är en bonus.

Har ni spelningar inbokade?

– Klara spelningar än så länge är releasespelningen i Göteborg den 5 april och sedan blir det i Alvargården i Kastlösa i sommar. Förhoppningsvis blir det fler för vi har satt ihop ett formidabelt liveband.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.