Annons
Nöje

Julianders dröm har blivit verklighet – Då spelas hans nya låtar

Juliander gjorde en makalös debut för tre år sedan och har sedan dess fortsatt att utvecklas som artist. Nu gör han all musik själv och står på egna ben, utan skivbolag. Det är en dröm som har blivit verklighet.
Öland • Publicerad 30 oktober 2020
Sommarölänningen Juliander har mycket spännande på gång. Sex nya låtar släpps nästa år tillsammans med video som har spelats in på Öland.
Sommarölänningen Juliander har mycket spännande på gång. Sex nya låtar släpps nästa år tillsammans med video som har spelats in på Öland.Foto: Pressbild

Hösten 2017 gjorde artisten och sommarölänningen Juliander debut med singeln ”Same Moon” vilket var början på en makalös resa. Han var förband på delar av Zara Larssons Europaturné och han fick även medverka på Alan Walkers singel ”All falls down” och fick även turnera med honom, bland annat på den stora amerikanska festivalen Coachella.

Efter att ha haft kontrakt med skivbolaget Sony sedan han var 16 år valde han förra året att bli independent. Det var ett naturligt steg i hans utveckling då han allt mer har blivit självständig som artist.

Annons

– När jag var 18 började jag skriva egna låtar för det var alltid nära att bli som jag ville men inte exakt. Efter det att Alan Walker hände så kände jag att jag behövde släppa fler låtar men då fick jag vänta på producenter som inte hade tid just då.

– Därför började jag lära mig att producera själv. Det var två år sedan och jag bodde typ i en studio och lärde mig från grunden genom egna misstag. Det var väldigt lärorikt. Jag hade ett möte med Sony och de gick igång mer på det som jag hade gjort helt själv. Då kände jag att det kanske är dags att gå min egen väg. Det kändes naturligt och det är inga hard feelings mellan mig och Sony.

Han åkte sedan till Mutt Langes studio i närheten av Genevé där han fick möjligheten att jobba med många analoga syntar. I fyra månader jobbade han fram bland annat sex nya låtar som släppts någon gång under 2021.

– Nu börjar grejer vara på väg ut och det är roligt. Jag har alltid drömt om att kunna göra allt själv, från anteckningar på ett papper till att släppa en låt. Nu är det snart verklighet och jag trodde inte att det skulle hända så snabbt.

Många artister har drabbats hårt av coronapandemin på grund av inställda turnéer. Men Juliander har klarat sig bra. Han byggde en egen studio i sin lägenhet och har ägnat mycket tid åt att arbeta med sitt låtmaterial.

– Det har faktiskt varit positivt och just nu jobbar jag bara hemifrån. Jag har bra disciplin och får saker gjort. Det funkar väl tills grannarna får nog, säger han och skrattar.

– Det är de här sex låtarna som det är fokus på nu men jag har säker över hundra egna låtar som väntar. Jag känner att jag äntligen har kommit till det soundet som jag vill.

Kan du beskriva soundet?

– Det är mycket analoga syntar och allt ljud har byggts från scratch. Det är svårt att förklara för jag är influerad av så många. Mitt mål är att det ska kännas som att titta på en film. Det börjar på ett sätt men man ska inte veta hur det slutar.

– Kärnan är kvar och folk kommer att känna igen sig. Det är Juliander helt enkelt.

Annons

I september var han också på Öland i tre dagar för att spela in videos till de sex låtarna. De var bland annat i Borgholms slottsruin, Trollskogen och Gillberga stenbrott.

– Det var helt magiskt. Jag har varit på Öland varje sommar sedan jag var liten men har inte åkt ut på så mycket upptäcktsfärder utan har mest njutit där jag har befunnit mig. Jag har aldrig varit i Gillberga stenbrott och i Trollskogen någon gång när jag var liten. Det var fantastiskt fint.

”Känns rätt att göra det på en plats som betyder så mycket för mig””
Juliander

De hade från början tänkt att varje låt skulle få en video inspelad på en särskild plats i Sverige. Men kände sedan att det var bättre att spela in alla på Öland.

– Öland har ett fantastiskt landskap och ger många olika intryck. I söder är det i princip som en savann och i norr en magisk skog. Vi behövde inte åka runt i Sverige, allt vi behövde fanns på Öland. Jag är chockad över resultatet, det blev väldigt bra. Det känns också rätt att göra det på en plats som betyder så mycket för mig.

På lördag klockan 19.00 kommer han att framföra ett liveframträdande digitalt via den nya plattformen doors.live. Det går inte att hoppa in senare i sändningen, det krävs att tittaren loggar in innan konserten startar.

– Det är för att det ska kännas exklusivt. Det blir en stor produktion och inte bara som att jag spelar hemma. Lyssnarna kommer att kunna integrera med mig och det ska bli så likt en riktig konsert det bara går. Jag kommer att framföra tolv låtar och det blir en hel del nya. Det ska bli kul att köra live även om det inte blir några applåder som jag kommer att höra.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons