1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Claes Janson gjorde succé

Sångaren Claes Janson gjorde med sitt fyramannaband stillsam succé på Borgholms Bio i allhelgonahelgen.
Claes Janson gjorde succé när han uppträdde på Borgholms Bio i helgen.
Foto: Lars Stenberg

I en i det närmaste fullsatt biosalong framförde Claes Janson låtarna från det nya albumet Ett Ord Till Mina Polare som släpptes den 26 oktober 2018. Det kändes nästan som om den månghövdade publiken höll andan under låtarna. Inte ett ljud hördes då från publiken med undantag av applåder och uppmuntrande rop efter gitarr- och orgelsolona som förgyllde i stort sett varenda låt.

För det lysande gitarrkompet och gitarrsolona där alla toner som behövs för att få igång en publik prickades in, svarade Thomas Arnesen. Orgelspelaren Andreas Hellkvist stod för ett smakfullt kompande och under solona gav vilda och livfulla prov på vad inte vem som helst fixar på en orgel, kopplad till ett äkta Lesliecabinet. Strålande! Det som ger ryggrad åt musiken, det viktiga samspelet mellan bassisten Björn Lundquist och batteristen Kristofer Johansson fungerade perfekt. Claes Janson själv var givetvis med sin erfarenhet, sitt lugn och närvaro, den självklara medelpunkten. En estradör med pondus och utstrålning. Som avslutning på konserten sjöng Claes Janson och Nanna Sveinsdóttir en duett. Låtarna som stod ut var Brorsan, Humphrey Och Jag, Stjärnfall och Golden Star.

Claes Janson och Nanna Sveinsdóttir sjöng under kvällen en duett.
Foto: Lars Stenberg

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Läs mer

Sport

Högbytjejen tangerade sitt rekord på stjärnfylld tävling

"Jag hade hoppats springa snabbare.”

Öland

Bråkigt på campingar: Polisen ingrep

Hot och misshandel, polisen fick ingripa efter bråk på två campingar på norra Öland.

Öland

Nittiofyra meter båtbrygga invigdes

Under mörka moln, i kraftig vind och lite regn invigdes under onsdagsförmiddagen den nittiofyra meter långa, helt nya, båtbryggan i Byxelkrok.

Coronavirus

Så ska smittan stoppas: ”Full bemanning”

Följ smittskyddsreglerna – om inte kan kommunen stänga serveringsstället. ”Det är ett påtryckningsmedel vi har”, säger Joel Schäfer, ordförande för miljö- och byggnadsnämnden i Borgholm.

Öland

Larm: Brand i verkstad

Vid 11.30 larmade SOS om en brand på mellersta Öland.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.